discus

Wat drijft jouw ambities?

woensdag 14 augustus 2013

Ondanks de zomerperiode, waarin het meestal vrij stil is qua trainingen, train ik momenteel jonge ambitieuze sales mensen. Wat ik aan de buitenkant zie is enthousiasme en extreem hard werken. Elkaar gewoon gek maken, om de deal te halen. Maar wat ligt er onder dat waarneembare gedrag? Wat maakt dat ze zo ambitieus zijn?


Ambitie

Wil je sturing geven aan jezelf dan is ambitie onontbeerlijk. Ik ambieer dan ook altijd ambitie bij mensen te prikkelen. Ik vind het mooi om te zien hoe ze met ambitie weten uit te dagen. Het maakt altijd wat los in mensen. Als mensen geen ambitie hebben, merk je dat ook direct aan de ander: uitgeblust, doelloos, hoog zeurgehalte en vaak weinig sprankeling. Ongeacht het niveau van ambities. Want bij ambities is lang niet iedereen bezig met CEO worden. Ambities uit zich op zeer verschillende manieren.

Ambitie begint bij drijfveren

Drijfveren hebben te maken met onze motivatie, houding, talenten, behoeften en (werk)waarden, die je niet wilt opgeven. Vind je je vrijheid belangrijk of geef je meer om macht en status? Je drijfveren bepalen voor een groot deel hoe je je gedraagt, welke keuzes je maakt en hoe je functioneert. Het zijn de zaken waar je ’s ochtends je bed voor uitkomt.

Waar krijg jij energie van? Wat vind jij belangrijk in een job? Vragen waar je niet altijd bewust bij stil staat, maar die wel van grote invloed zijn op je motivatie, of je met plezier je werk doet en de goede dingen doet. Zodra je weet wat je echt beweegt, helpt dat bij de invulling van je functie.

Drijfveren veranderen. Ze zijn geen vast gegeven. Externe factoren en ontwikkelingen in je leven zorgen ervoor dat prioriteiten en daarmee ook drijfveren anders komen te liggen. Ambitie is ook nooit altijd je hele leven en het hele jaar door even groot.

Ambitieloos = stuurloos

Mensen zonder ambitie laten zich soms meevoeren in het leven of hun loopbaan. Ze rollen automatisch van de ene opleiding of functie in de andere. Als dit je overkomt, kan het zomaar gebeuren dat je ineens merkt dat je minder gemotiveerd bent om te doen wat je doet. De energie is weg, de fut is eruit. Het is belangrijk om de regie te houden over je leven en loopbaan, zodat de sleur niet de overhand krijgt en je enthousiast en ambitieus blijft.

Dat doe je door jezelf regelmatig af te vragen of je nog genoeg energie krijgt van hetgeen waarmee je bezig bent, of door eens kritisch te bekijken of je nog gemotiveerd bent te doen wat u doet en je de dingen doet om de juiste redenen.

Soorten drijfveren

Goede of slechte drijfveren zijn er niet. Het gaat erom te ontdekken wát je drijfveren zijn, zodat je hier je voordeel mee kunt doen. Door je drijfveren te kennen, kunt u beter de regie houden over uw energie, motivatie en loopbaan. Om je toch een idee te geven wat voor soorten drijfveren er bestaan, hier een korte opsomming:

  • Interne  of externe drijfveren: Interne zijn de intrinsieke motivatie zoals voldoening, uitdaging, verantwoordelijkheid en er toe doen. Externe drijfveren zijn de extrinsieke motivatoren zoals salaris, beloning, macht, status, winnen.
  • Zekerheid of avontuur: De een wil graag duidelijkheid, stabiliteit, weten waar je aan toe bent, hoewel de ander eerder stuurt op nieuwe dingen en zien waar je uit komt. Zeker de crisis heeft mensen hierop sterk doen veranderen. Zekerheid is veel belangrijker geworden dan het lange tijd is geweest.
  • Inhoud of toevoegen: sommige vinden hun vak, het werk belangrijk om daarin te groeien, te vernieuwen en te ondernemen. Anderen leggen de nadruk meer op de toegevoegde waarde die ze voor de maatschappij betekenen. Hierin maken mensen vaak een combinatie.
  • Alleen of samen: Sommige willen graag resultaten behalen, die op eigen conto komen, hoewel anderen het proces met collega’s of klanten belangrijker vinden om een resultaat neer te zetten.

Wat is jouw grootste drijfveer om jouw ambities te verzilveren?

Vriendelijke groet

Mariken handtekening

Is dit artikel interessant voor anderen? Deel dan dit artikel met je collega’s en vrienden door het via de sociale mediaknoppen te delen.

Reageer en discussieer

Voor een betere beleving en volledige werking plaatst deze website cookies op uw computer. Meer weten? Bekijk onze cookiepolicy.