discus

Van Talent naar Rendement in 4 tips

donderdag 28 november 2013

Talent, iedereen heeft het! Weet jij waar jij in uitblinkt? En, benut je jouw talenten ten volle en profiteert de organisatie daar ook optimaal van? 4 Tips om talent meer te laten renderen.

voetballertjes

Ik sprak laatst Marcel, teamleider van een afdeling met 12 collega’s. Hij vertelde dat hij veel getalenteerde medewerkers heeft. Echter, zijn medewerkers weten eigenlijk zelf niet zo goed welke talenten ze hebben. Deze talenten worden daardoor niet uit zichzelf verder ontwikkeld.
Het talent van één van zijn medewerkers komt zelfs in het team helemaal niet uit de verf . Terwijl tijdens een afdelingsuitje bleek dat hij juist veel talent heeft om het voortouw te nemen. Jammer voor hem én voor de organisatie! Marcel heeft veel tijd gestopt in het begeleiden van zijn medewerkers, maar liever ziet hij dat zij hun talenten zelf ontdekken en ontwikkelen, met coaching van hem in plaats van de druk op te voeren. Hoe kan hij dat stimuleren?

Talent ontdekken

Iedereen heeft talent! Meerdere zelfs. Talent is het (natuurlijke) vermogen om zonder veel inspanning iets heel goed te kunnen. Maar wij, nuchtere Hollanders, etaleren onze talenten niet graag. “Doe maar normaal” is het veelgehoorde adagium. Dus, hoe kom je er nu achter wat jouw talent is, of die van jouw medewerkers?

TIP 1: Stel je voor dat alles mogelijk zou zijn. Stel je voor dat er géén beperkingen zijn, geen negatieve consequenties en geen angsten. Schrijf op wat je leuk vindt om te doen, wat je energie geeft en waar je goed in bent. Denken-zonder-grenzen geeft meer ruimte voor ons gevoel. Immers, de oorsprong van talent zit niet in ons hoofd, maar in ons gevoel. Wil je vervolgens je talenten verder ontwikkelen, komt er wèl bewust gedrag bij kijken. Lukt het niet om zelf dit onderzoek te doen, betrek dan je collega’s of leidinggevende erbij. Zij zien vaak heel goed wat jou speciaal maakt en waar je in uitblinkt.

Talent ontwikkelen

Fijn om te weten welke talenten je hebt! Maar benut je ze ook? Wanneer een bezigheid je geen energie geeft, gaat talent niet bloeien. Het tweede aspect voor talentontwikkeling is dat het niet vanzelf gaat. Je moet hard werken om talent om te kunnen zetten in resultaten.

Vergelijk het met topsporters. Zij offeren dagelijks bloed, zweet en tranen om hun talenten verder uit te nutten. Ook al zijn wij geen topsporters, zonder training zullen onze talenten niet verder ontwikkelen.

TIP 2: Durf te experimenteren! Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt om je talenten naar een volgend niveau te brengen omdat het je ook energie oplevert, zal je in actie moeten komen. Je tanden zetten in een nieuw project of vragen om mee te mogen kijken met een ervaren en talentvolle collega. Schrik onderweg niet van tegenvallers. De ervaring die je opdoet is namelijk onbetaalbaar en brengt je gegarandeerd naar ‘the next level’.


Talent tonen

Jammer dat een talentvol persoon niet per definitie succesvol is! En zo is een team vol sterspelers dus ook niet altijd het winnende team. Er spelen namelijk nog 2 belangrijke aspecten een rol: ten eerste de mate van (prestatie)druk die organisaties of leidinggevenden van bovenaf op het team of individu legt en als tweede het geloof dat het team of individu heeft in haar eigen succes. Mooi voorbeeld was Ajax eergisteren, tegen Barcelona (dinsdag 26 november 2013). Ze hadden hard getraind, niets te verliezen en een duidelijk doel van de coach. Daarmee behaalden ze onverwacht een pracht overwinning op de gedoodverfde Spaanse kampioenen. Een voorbeeld waar talent en succes samen kunnen vallen.

TIP 3: De omgeving speelt een grote rol. Jouw naaste collega’s; je leidinggevende én de cultuur van het bedrijf of jouw omgeving dragen allemaal bij aan de mate waarin jouw talenten kunnen groeien. Of waardoor talentontwikkeling juist stagneert. Want waar een afreken-cultuur heerst, blijven talenten vaak verborgen. En omgekeerd zal in een stimulerende omgeving, met ruimte om te leren en te ervaren, talent meer groeien.

Van Talent naar Rendement

Om echt rendement uit het talent van je medewerkers, zijn enkele ingrediënten cruciaal om te komen tot succes:

  1. Schitteren. Geef je medewerkers de kans om ergens goed in te zijn, en dat vervolgens ook te kunnen tonen. Ieder mens heeft immers de behoefte ergens goed in te zijn.
  2. Autonomie. Ruimte om (verantwoord) te kunnen experimenteren haalt bij talentontwikkelaars vaak het beste naar boven. Wanneer de leidinggevende heldere doelen stelt én daarbij ruimte biedt voor zelfsturing, groeit het persoonlijk ondernemerschap van de medewerkers.
  3. Doel en Nut. Talent groeit ook wanneer de beloning duidelijk is. Niet zozeer in geld, maar meer in het gevoel ‘bij te kunnen dragen, nuttig te zijn’. Mensen willen hun talenten graag inzetten om het gezamenlijke doel te dienen. Dat geeft immers voldoening. 

Tip 4: Met de juiste aanvliegroute, discipline én bovenstaande ingrediënten, ontstaat een goede voedingsbodem voor talentontwikkeling. Er zijn wel andere wegen mogelijk die effectief lijken, maar het niet zijn. Zoals net al geconstateerd zullen talenten groei vertonen als er een doel of te halen resultaat achter zit. Dat is vele malen effectiever dan het verhogen van (werk)druk, bijvoorbeeld door het beloven van bonussen. Dat heeft vaak een averechts effect op het arbeidsrendement. Ook het inzetten van macht, en overmatige controle leiden maar zelden tot grotere prestaties.

Bij een goede manier om van talent naar rendement te komen, is performance realiseren het doel en talentmanagement het middel. De beste performance leveren die medewerkers die intrinsiek gemotiveerd zijn en voelen dat hun talenten gewaardeerd worden en tot ontwikkeling mogen komen, waarin ze zelf de weg mogen zoeken, met vallen en opstaan.

Nu mijn vraag aan jou:

Hoe goed ken jij jouw talenten? Aan welke tip heb jij het meest? Ik begeleid teams en organisaties om hun talenten te laten bloeien. Medewerkers worden sterspelers in de organisatie en teams levert betere prestaties.

Met ondernemende groet,

Mariken handtekening

Is dit artikel interessant voor anderen? Deel dan dit artikel met je collega’s en vrienden door het via de sociale mediaknoppen te delen.

Reageer en discussieer

Voor een betere beleving en volledige werking plaatst deze website cookies op uw computer. Meer weten? Bekijk onze cookiepolicy.