discus

Ken jij dé 4 gouden ingrediënten voor topprestaties?

dinsdag 18 februari 2014

Auteur: Mariken van de Loo

Geniet jij ook zo van die prachtige sportprestaties op de Olympische Winterspelen? Het stikt van het talent en gedreven sporters, de energie spat er vanaf! Is het utopisch om aan te nemen dat mensen in organisaties ook tot zulke gedrevenheid kunnen komen? Dat er ook van die mooie topprestaties geleverd worden?

Sport biedt een mooie parallel naar het werkende leven, omdat prestaties of het uitblijven daarvan, heel zichtbaar zijn. Ook op de werkvloer kunnen topprestaties worden geleverd. Topprestaties komen er niet zomaar, daar is veel voor nodig. De 4 belangrijkste ingrediënten voor succes op een rij:

1.    Succes willen hebben

Iedereen wil succesvol zijn. Alleen zeggen wij Nederlanders dat meestal niet openlijk. Amerikanen doen dat heel anders: zij geven er graag en veelvuldig ruchtbaarheid aan. In ons calvinistische landje luidt het adagium ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Toch is groots dromen een basis voor succes. Wanneer je gelooft in je eigen dromen en doelen, dan worden ze realiseerbaar. De toppers zijn niet altijd de meest getalenteerde medewerkers, maar zij die er het hardst voor werken.

2.    Er alles voor over hebben

Zonder droom wordt geen doel bereikt. En doelen worden niet bereikt zonder doorzettingsvermogen. Concreet betekent het dat je teleurstellingen en tegenslagen verwerkt en afleiding kunt weerstaan. Je valt en staat weer op om met nog meer energie verder te gaan. Wanneer werknemers echt bevlogen zijn, dan zie je dat terug in de organisatieresultaten. Onderzoek van Gallup (Q12 study) heeft aangetoond dat bedrijven met veel bevlogen werknemers succesvoller zijn. Ze realiseren maar liefst 27% meer winst, 50% meer sales, 50% meer klantloyaliteit en 38% bovengemiddelde productiviteit.

3.    Leve de egoïst

Een beetje egoïsme is gezond. Sterker nog; het is nodig om succesvol te kunnen zijn. Wanneer je niet zelf kiest, worden er vaak keuzes vóór je gemaakt. Dan wordt je een speelbal in de organisatie. Het is nodig dat medewerkers hun eigen keuze kunnen maken, ook al zijn deze niet altijd de meest sociaal wenselijke. Opkomen voor eigen belangen die tevens het grotere belang van de organisatie dienen, is hierbij het toverwoord.

4.    Bondgenoten hebben

Dat lijkt tegenstrijdig: hierboven noem ik het belang van egoïsme, nu is bondgenootschap ook een succesfactor! Een toelichting is op z’n plaats en dat geef ik middels een voorbeeld van een groot sporter: Joey Cheek, oud Amerikaans Olympisch kampioen op de 500 meter schaatsen tijdens de uitzending  van NOS Studio Sportwinter zei: “it is hard to find a champion who doesn’t have other champions around them. They push eachother to success”. Grote sporters verzamelen een team van mensen om zich heen die geloven in de haalbaarheid van hun succes. En daarmee dragen ze bíj aan dat succes! Ook in ons werk hebben we bondgenoten nodig. Met je team of je afdeling werken aan hetzelfde organisatiedoel stimuleert onze gedrevenheid. En daarmee vergroot je de kans op succes aanmerkelijk! Bekijk het fragment door op onderstaande plaatje te klikken vanaf de 42e  minuut (de rest is natuurlijk ook interessant).

NOS Studio Sportwinter

Organisatie die graag veel sterspelers hebben, in plaats van speelballen, doen er goed te weten dat met bovengenoemde 4 ingrediënten het organisatiesucces dichterbij komt. Wakker het aan, en werk er dan samen aan om succes geen droom te laten zijn, maar een haalbaar feit!

Nu mijn vraag aan jou:

Het kom jij tot topprestaties? Misschien heb je een goede tip die je graag wilt delen? Ik zie het graag tegemoet! Met krachtige interventies help ik leidinggevenden en professionals hun toegevoegde waarde te verzilveren door de gouden ingrediënten te vinden. Dat doe ik door van professionals persoonlijk ondernemers te maken en zodoende meer eigenaarschap te laten ervaren.

 

Met ondernemende groet,

Mariken handtekening

Mariken van de Loo

Is dit artikel interessant voor anderen? Deel dan dit artikel met je collega’s en vrienden door het via de sociale mediaknoppen te delen.

Reageer en discussieer

Voor een betere beleving en volledige werking plaatst deze website cookies op uw computer. Meer weten? Bekijk onze cookiepolicy.