discus

Hoe ondernemend ben jij?

woensdag 12 juni 2013

Is alleen een ondernemer ondernemend of hoef je daar geen ondernemer voor te zijn? Er zit een groot verschil tussen ondernemer zijn of ondernemen, al scheelt het maar één letter.

Ondernemend zijn

Ondernemend zijn is een vaardigheid die je jezelf heel goed eigen kunt maken. Door een ondernemende houding ga je zaken doen, met of zonder succes, want dat is ‘part of the deal’ als je je ondernemend opstelt. Ondernemend zijn, doe je voor jezelf. Door een ondernemende houding te kiezen, bepaal je zelf richting en heb je grote invloed op de uitkomst of opbrengst ervan. Ondernemend zijn ben je al als je iets nieuws gaat doen. Eenmaal de smaak te pakken, is een honger van een ondernemende houding niet snel meer te stillen. 

Ondernemer zijn

Ondernemer zijn, hoeft niet te betekenen dat je een eigen onderneming start. Een ondernemer vind dat hij de touwtjes zelf in handen moet nemen en zelf verantwoordelijk is voor zijn acties en de consequenties. Een ondernemer doet zijn dingen deels voor zichzelf, maar juist ook voor de ander. Wat een ondernemer doet, doet hij immers om een ander te helpen. Daarin zit de grote voldoening maar tevens het grote risico. De kans van publiekelijk slagen én falen is vele malen groter dan alleen ondernemend zijn. Een ondernemer zoekt kansen en mogelijkheden om zijn doelgroep te bedienen. Hij kenmerkt zich door vasthoudendheid en niet denken in beperkingen. Die zijn aan te leren, net als doelen stellen en discipline.

Ondernemende ondernemer

Wat als beide worden gemixt? Buiten dat het natuurlijk ook wel wat nadelen met zich meebrengt, versterken ze elkaar enorm. Het gaat niet meer alleen om jezelf, maar ook om het effect dat je hebt op de ander. En het gaat niet meer alleen om de kick van het onbekende waarbij succes en falen hand in hand gaan, het gaat ook om het nemen van de verantwoordelijkheid en de consequenties die het ondernemen met zich mee brengt. Als ondernemende ondernemer is het daarom van groot belang deze te accepteren en er vooral van te leren en sturing aan te geven. Ondernemen is vallen en opstaan, maar dan bereik je ook het meeste.

Persoonlijk ondernemer

Zoals al gezegd hoef je geen eigen bedrijf te hebben om ondernemer te zijn (laat staan ondernemend) Iedereen is ondernemer, namelijk van je eigen leven. Door zelf aan het roer te staan, richting te bepalen en het beste uit jezelf te halen om zo toe te voegen aan het leven van anderen (je leidinggevende, collega of de klant), ben je een enorme ondernemende ondernemer.

Ondernemerschap in organisaties

Risico’s van een echter ondernemer zijn groot. Velen durven die stap niet aan. Daarmee hoef je als medewerker echter niet minder ondernemend te zijn. Jezelf stretchen in de omgeving waar je zit, kan veel ondernemerskansen bieden. Dat vraagt je kop boven het maaiveld uitsteken. Dit wordt lang niet altijd gewaardeerd in organisaties. Ondernemerschap is een niet erg gewaardeerd goed in organisaties. Soms staat het nog wel in kernwaarden beschreven, maar de cultuur wijst vaak anders uit. Ook vrijheid is iets wat medewerkers maar mondjesmaat wordt gegeven, ondanks dat de eigen verantwoordelijkheid, mede door Het Nieuwe Werken, wordt vergroot. Zonder vrijheid komt de verantwoordelijkheid niet tot zijn recht.

Eigen verantwoordelijkheid als medewerker maakt je ondernemend

Als je die verantwoordelijkheid als organisatie bij medewerkers neerlegt, gaan ze zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen balans tussen werk en privé; ze zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van hun persoonlijke visie; ze zijn verantwoordelijk voor hun eigen output; ze voelen zich verantwoordelijk voor de klant; ze zijn verantwoordelijk voor de klanttevredenheid. Ze voelen dat ondernemend zijn resultaat en succes oplevert en ze ook veel leert van de fouten onderweg.

Persoonlijk ondernemer of collectieve slaaf?

Kies je voor persoonlijk ondernemerschap dan doe je wat voor jou belangrijk is, wat jij goed acht voor de ander, ga je over tot actie en neemt de consequenties voor lief en kijkt waar mogelijkheden liggen. Terwijl als je kiest vanuit je rol in de organisatie je afwachtend bent, bedenkt in welk krachtenveld je je begeeft, wat het doet voor je positie, je afvraagt of het jouw verantwoordelijkheid wel is en alleen gebruik maakt van de riemen die er zijn.

Ondanks dat de druk van de organisatie groot is, heeft de organisatie meer aan een ondernemende ondernemer, dan een loonslaaf die braaf doet wat er wordt gevraagd.

Reageer op het artikel door de volgende vraag te beantwoorden: Hoe ondernemend ben jij en hoe uit zich dat?

Vriendelijke groet

Mariken handtekening

Is dit artikel interessant voor anderen? Deel dan dit artikel met je collega’s en vrienden door het via de sociale mediaknoppen te delen.

Reageer en discussieer

Voor een betere beleving en volledige werking plaatst deze website cookies op uw computer. Meer weten? Bekijk onze cookiepolicy.