discus

Flexibilisering en Individualisering zijn succesfactoren van de toekomst

donderdag 17 april 2014

Auteur: Mariken van de Loo

Nieuwe processen staan nooit op zichzelf. Ze ontstaan doordat de status quo geen passend antwoord meer heeft op de huidige en toekomstige problemen. Verandering is mooi, maar hoe profiteer je er optimaal van? Verandering brengt immers naast kansen, ook onzekerheden met zich mee. Welke kansen en onzekerheden dit zijn, kun je lezen in organisatietrend 5 en 6.

Flexibel _individualistisch_

Trend 5: Van groot naar fluïde en van zekerheid naar flexibiliteit

De uitdaging voor de organisatie:

Organisaties veranderen continue, omdat ze (moeten) reageren op de steeds sneller veranderende markt. Vandaag de dag zien we dat organisaties hun focus vooral leggen op de core-business. Men bouwt diverse flexibele schillen van leveranciers, ICT en bemensing om de kern heen, zodat ze naar behoefte kunnen uitbreiden of juist inkrimpen. Het resultaat: fluïde organisaties die sneller kunnen inspringen op marktontwikkelingen en daardoor gezond blijven. Het resulteert tevens in plattere organisaties, waar minder sturing van bovenaf komt ten gunste van zelfsturing en participatie van de professionals.

Daarnaast zien we bij reorganisaties dat bedrijven afstappen van het vaste functiehuis met vaste profielen, en gaan werken vanuit expertises. Projectteams worden opgebouwd vanuit deze expertises én de toegevoegde waarde van de deelnemers. Deze flexibelere wijze van personeelsinzet helpt organisaties om hun human capital optimaal in te zetten én flexibel te kunnen inspelen op marktontwikkelingen. Wat verder verandert is de duur van het ‘huwelijk’ tussen werkgever en werknemer. De werkgever-voor-het-leven bestaat bijna niet meer. Bedrijven bieden tijdelijke kansen in de vorm van mooie projecten, waarvoor de baanzekerheid wordt opgeofferd. Het vaste contract zal gaan verdwijnen en plaats maken voor tijdelijke arbeidscontracten tot maximaal 5 jaar (lees artikel over flexibilisering in arbeidsmarkt).

Het antwoord van de professional:

Als professional is het belangrijk te weten waar je voor staat, wat je kunt én dat je het ook uitdraagt! Omdat jij vaker op verschillende plekken in de organisatie zult gaan werken, kun je nog meer uitblinken; díe talenten inzetten, ontwikkelen en uitbouwen om vooral díe klussen te doen die je verder brengen. De grotere onzekerheid zul je daarbij op de koop toe moeten nemen. Maar gesterkt door kennis over je eigen loopbaankoers (waar wil je komen, welke stappen zet je daartoe en welke leerervaringen heb je nodig), gecombineerd met een proactieve en ondernemende houding, is dit geen onmogelijke route!

Trend 6: Individualisering creëert meer behoefte naar erkenning, succes en zingeving

De uitdaging voor de organisatie:

In onze calvinistische maatschappij werd het openlijk trots zijn op successen tot voor kort vaak afgeschreven als Amerikaans gedoe. Tegenwoordig worden successen meer gevierd binnen organisaties, mede veroorzaakt door de individualisering van de maatschappij. Individualisering zorgt namelijk enerzijds voor meer vrijheid en uniciteit, anderzijds voor meer eenzaamheid en onzichtbaarheid. Successen vieren vergroot de zichtbaarheid van professionals in organisaties. En door anderen met deze positieve energie te ‘infecteren’ belonen organisaties successen steeds meer. Het gaat dan niet alleen om commerciële doelen, maar juist om samenwerkingsprojecten en de wijze van participatie daarin.

Het antwoord van de professional:

Gedreven professionals, die waarde toevoegen aan organisaties en daarmee ook zelf succes behalen, zijn cruciaal voor organisaties. Immers, deze vorm van succes dient niet alleen het eigen, maar juist een gemeenschappelijk belang. Beide partijen worden er beter van.

Het is de zichtbaarheid én zingeving die zich vertaalt in resultaatgerichtheid en erkenning. Je ware kleuren kunnen tonen en daarmee betekenisvol zijn voor anderen, dat wil iedereen! Deze vorm van succes is erg aanstekelijk waardoor het een ander steeds makkelijker wordt gegund  én het vaker samen wordt gevierd.

Dit waren de laatste 2 van de 6 organisatietrends die zich momenteel in meer of mindere mate voltrekken in organisaties. Ik zeg bewust in meer of mindere mate, want ze zijn zeker nog niet overal zichtbaar, sterker nog: sommige organisaties zijn er nog niet eens mee begonnen!

Toch komen deze trends onherroepelijk op ons af. Ze bieden ons een kans om een toekomst tegemoet te gaan waarin organisaties én professionals meer van elkaar kunnen profiteren. Dat doen ze succesvol wanneer zij gezamenlijk deze zes wegen bewandelen. Dan verzilveren professionals hun toegevoegde waarde en zijn ze goud voor de organisatie!

De vorige trends gemist? Klik in het blogarchief op de 2 meest recente artikelen.

Nu de vraag aan jou:

In hoeverre herken je trend 5 en 6 in jouw organisatie en wat doe je ermee? Hoe fluïde wordt jouw organisatie en hoe flexibel jij? En hoe heb jij de individualisering kunnen benutten om zinvol en succesvol te zijn? Ik verneem graag mooie inspirerende voorbeelden. Ik help organisaties om hun professionals in fluïde en flexibele organisaties te laten groeien en om successen meer te vieren en te delen.

Met ondernemende groet,

Mariken handtekening

Mariken van de Loo

WAS DIT ARTIKEL WAARDEVOL EN INSPIREREND?

Elke 2 weken kun jij inspirerende artikelen rechtstreeks in je inbox ontvangen. Schrijf je rechtsboven in en ontvang het gratis e-book ‘In 3 stappen je toegevoegde waarde verzilveren’.

DEEL DEZE INSPIRERENDE INFORMATIE MET ANDEREN!

Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief, blog of website? Je mag dit artikel geheel of gedeeltelijk overnemen, maar houd rekening met copyright. Vermeld bij je publicatie “door Mariken van de Loo, L’eau’Z. Ga naar www.leauz.nl en download ‘In 3 stappen je toegevoegde waarde verzilveren’ en krijg iedere 2 weken een blogartikel.”

Reageer en discussieer

Voor een betere beleving en volledige werking plaatst deze website cookies op uw computer. Meer weten? Bekijk onze cookiepolicy.