discus

Agile/Scrum en Het Nieuwe Werken schudden elkaar de hand

woensdag 5 maart 2014

Auteur: Mariken van de Loo

We zijn bijna gewend aan Het Nieuwe Werken en de volgende noviteit dient zich aan. Al gehoord over Agile/Scrum? Het lijkt elkaar zowel te bijten als aan te vullen. Hoe zit dat precies?

Scrum en hnw

Vorige week was ik bij een klant die op hun hoofdkantoor Het Nieuwe Werken (HNW) hebben ingevoerd. In de werkruimten frisse en nieuwe soorten werkplekken, stilteplekken, brainstormruimten en vergaderzalen. Iedereen enthousiast behalve de IT-afdeling! Waarom? Omdat deze nieuwe inrichting hun agile manier van werken niet ondersteund.

Alvorens verder te gaan, even wat beknopte uitleg over deze termen:

Het Nieuwe Werken biedt de individuele medewerker mogelijkheden om plaats- en tijd onafhankelijk te werken, waarbij resultaatafspraken en grote eigen verantwoordelijkheid het vertrekpunt zijn. HNW is veel meer dan flexibele werkplekken en op flexibele tijden werken. Het vraagt om een andere manier van samenwerken en aansturen.

Agile is een projectmanagement-methode die vooral bij complexe ICT-projecten wordt gebruikt. Agile kenmerkt zicht door krachtige samenwerkingen met korte lijnen, een informele communicatie. Men werkt in een korte tijd intensief samen aan een (hoogwaardig) kennisproject en zit daarbij samen in één ruimte te werken.

Scrum is de werkmethode (ICT-ers noemen het vaak liever framework) die gebruikt wordt binnen Agile. Kenmerkend voor een scrumteam is dat zij multidisciplinair is en zelfsturend. Alle benodigde kennis is in het team aanwezig. Een uitgebreide uitleg vindt je op SCRUM.NL

Ook niet ICT afdelingen kunnen hun voordeel halen uit Agile werken.

Hoewel Agile in eerste instantie werd toegepast om ICT projectteams effectiever te laten functioneren, raken steeds meer andere afdelingen en teams overtuigd van de voordelen van deze werkmethode.

Wat is er dan zo aantrekkelijk aan Agile en Scrum?

Het sleutelwoord is betrokkenheid! Deze projectteams worden uitgedaagd om binnen hele korte tijd een zeer uitdagend doel te bereiken, waardoor een ieder zich volledig inzet en voor de volle 100% betrokken is. Het is immers “in or out”. En juist die intensieve betrokkenheid ontbreekt er nog wel eens aan in andere projectteams.

Het Nieuwe Werken is meer Agile dan je wellicht vermoedt

Ook al komen de twee werkmethodieken uit verschillende hoek, ze zijn beiden gebaseerd op dezelfde basis: Resultaat staat boven de wijze waarop dat resultaat tot stand komt. En ook zelfsturing is bij beide methoden erg belangrijk, waardoor leiderschap afwezig, op afstand of gedeeld is.

Maar waar botst Agile met HNW?

Het grootste verschil is dat bij Agile het team de basis is, het individu is daaraan ondergeschikt. Bij HNW begint men bij het individu die op nieuwe wijzen zoekt naar betere samenwerkingsverbanden, soms gefaciliteerd door het management en soms een eigen zoektocht.

Bottleneck geld

Toch speelt geld de grootste rol: HNW levert vaak een besparing op werkplekkosten op: De gemiddelde bezettingsgraad van een werkplek daalt van 1 (is een 100% bezette werkplek) naar maar liefst 0,6. Immers, men werkt ook vanuit huis of vanuit een andere (flex)locatie. Agile werken vereist echter een intensieve samenwerking waarbij fysiek samenzijn van groot belang is. Teamleden zijn daardoor weer volledig op kantoor aanwezig. Om als Scrumteam gestelde doelen te kunnen behalen, dienen communicatielijnen uitzonderlijk kort zijn. En dat betekent dat je elkaar direct aan moet kunnen spreken. Elkaar in de ogen kunnen kijken is daarbij sleutel tot succes. Echter betekent dat voor de (vaak minder beschikbare) werkplekken dat het in no-time weer overvol is op kantoor.

Hoe kunnen Agile en HNW zich verenigen?

Vanuit praktisch oogpunt kun je stellen dat de twee stromingen elkaar wat bijten. Zeker als de voornaamste reden voor invoering van HNW vooral een kostenbesparende is geweest. Maar bewezen is dat HNW pas écht slaagt wanneer door meer ontwikkelruimte de participatiegraad van de medewerkers stijgt. En wanneer we HNW vanuit dit oorspronkelijke perspectief bekijken, bijt het niet met Agile. Het Nieuwe Werken moet immers geen vrijbrief zijn voor ongelimiteerde afwezigheid van kantoor, en Agile zou wat ruimte kunnen bieden voor minder verplichte aanwezigheidsplicht. Afstemming van de aanwezigheid is in principe eenvoudig te managen wanneer de organisatie daar middelen (vrijheden, tijd of werklocaties) voor beschikbaar stelt.

Conclusie: wees veranderingsgezind      

Hoewel de zoektocht naar het nieuwe evenwicht met Het Nieuwe Werken nog in volle gang is, brengt Agile een nieuwe dimensie. Of het toepasbaar is en succesvol zou kunnen werken is wellicht een nuttige vraag voor het eerstkomende team- of management overleg.

Nu mijn vraag aan jou:

Werk jij in een organisatie waarin HNW of Agile zijn ingevoerd? Wat zijn je ervaringen en waar zie jij ze elkaar bijten dan wel aanvullen? Ik hoor het graag!

Met krachtige interventies help ik leidinggevenden en professionals hun toegevoegde waarde te verzilveren door de gouden ingrediënten te vinden. Dat doe ik door van professionals persoonlijk ondernemers te maken en zodoende meer eigenaarschap te laten ervaren.

Met ondernemende groet,

handtekening blauw

Mariken van de Loo

Is dit artikel interessant voor anderen? Deel dan dit artikel met je collega’s en vrienden door het via de sociale mediaknoppen te delen.

Reageer en discussieer

Voor een betere beleving en volledige werking plaatst deze website cookies op uw computer. Meer weten? Bekijk onze cookiepolicy.